Start dagen med at overvinde dig selv

By Philip Løvland | Effektivitet

okt 01
meget kold pool

Mens jeg skriver det her sidder jeg i Barcelona hvor jeg er taget af sted på Refuga arbejdstur sammen med andre iværksættere. Jeg har lige været i poolen og er nu klar til en arbejdsdag. Det lyder jo som en drøm.

 

Vi har så bare valgt at tage herned den eneste uge hvor det er dårlig vejr, og det betyder at det er koldt at være udenfor, og tissehamrendekoldt at gå i poolen – det er ikke til at holde ud at tage mere end 2-4 baner før man bliver nødt til at løbe ind i huset igen.

 

Alligevel har jeg været i de fleste morgener, og det er der en god grund til. Jeg prøver nemlig at starte de fleste dage med at overvinde mig selv. Gøre noget jeg egentlig ikke har lyst til når jeg står i situationen, men som er godt for kroppen og for psyken.

 

  • Det kan være som her at gå i poolen selv om det er super koldt.
  • Eller derhjemme hvor jeg slutter badet af med at skrue over på den helt kolde hane.
  • Eller at stå op så snart vækkeuret ringer og ikke ligge 10 minutter og snue.

 

Hvad man skal vælge kommer an på hvem man er, men vi har alle et eller andet vi godt kunne tænke os at gøre om morgenen, men som vi aldrig får gjort.

 

Men det er altså bare om at komme i gang.

 

 

Der sker nemlig to ting når man begynder med sådan noget her:

 

Det første er at man får en super god start på dagen. Man bliver mere frisk, man bliver super stolt af sig selv, og man får en energi til at klare resten af dagen. For helt ærligt – hvis man har kunnet holde ud at stå 2 minutter under en iskold bruser så kan man også godt holde ud at lave den der nedern opgave der er på kontoret.

 

Man starter med andre ord rigtig godt – og når du starter godt er det meget nemmere at fortsætte godt.

 

 

Men der sker også noget andet, og det er det der gør det rigtig spændende. For det bliver nemmere med tiden. De positive effekter bliver ikke mindre, men du lærer dig selv at gøre de ting som du synes er ubehagelige, men som du også godt ved er vigtige.

 

Og det er ikke kun i den enkelte situation. Det bliver selvfølgelig meget nemmere at tænde for den kolde hane når du gør det 20. dag i træk (men helt nemt bliver det nok aldrig), men du får også en styrke eller energi som du kan hive frem næste gang du skal overvinde dig selv.

Når du skal lave det telefonopkald du ikke har lyst til, når du skal lave den opgave som har ligget og ventet i alt for lang tid.

 

Så finder du ud af at det ikke er meget anderledes end at tænde for den kolde hane – du har ikke lyst til det, men du ved at du kan klare det, så derfor får du det gjort.

 

 

Hvordan vil du overvinde dig selv i morgen tidlig?

 

 

About the Author

Philip Løvland har arbejdet med linkbuilding, SEO og online markedsføring siden 2009. Elsker at teste nye ting og se hvordan man kan gøre tingene lidt smartere

Leave a Comment:

Leave a Comment: